PDA

View Full Version : AUSTRALIAN AH.FM RELAY SERVER *TESTING*



lethalleigh
Jul 27th, 2008, 09:50
Hi all this is quoted from Dan the Boss, felt its also relevant to put here, put the word out!

:wow:
:wow:
DO NOT SPREAD OUTSIDE AUSTRALIA - IT SHOULD NOT WORK OUTSIDE AUS!

"Hello all it is my pleasure to announce that we are now relaying AH.FM in Australia. This means that aussies can tune in and not pay for data. We are now testing it.

If you did not know interestingly, alot of isps in australia bill with data packages etc the network we're providing the data via is generally 'non billable'

Test Server for Australians ONLY, noone else should be able to connect to this as its only for Australia.

http://au.ah.fm:9000/listen.pls 192k Server

itunes/winamp
http://www.ah.fm/au192k.m3u

Quicktime
http://www.ah.fm/au192k.qtl

Real Player
http://www.ah.fm/au192k.ram

Windows Media Player
http://www.ah.fm/au192k.wvx

Important to note, we will be unable to service all ISP's within Australia immediately due to the nature of network connectivity locally within Australia. As things progress we may be able to open up additional feeds etc.

Any feedback is appreciated."

:grinning: :wow:

Dan
Jul 28th, 2008, 11:48
Hey, just tuning in from Perth West Aus, unfortunately, winamp keeps timing out!

Keep working at it though :D

whats your ISP?

DreamensioN
Jul 30th, 2008, 00:32
The links won't work if you're on Telstra, or Optus. But for most other ISP's it should. If your ISP is listed here, it'll work:
PIPE Networks (http://www.pipenetworks.com.au/Peering/who.shtml)

^^ Strange though...Western Australia isn't even listed there.

lethalleigh
Jul 31st, 2008, 16:43
The links won't work if you're on Telstra, or Optus. But for most other ISP's it should. If your ISP is listed here, it'll work:
PIPE Networks (http://www.pipenetworks.com.au/Peering/who.shtml)

^^ Strange though...Western Australia isn't even listed there.

whats also strange is that DODO is listed for Victoria, yet i cant pick it up, it times out, it may be glitchy getting 192 from other servers, but you would think it shouldnt be from here if anything, still makes me wonder???

any ideas? DreamensioN?

DreamensioN
Aug 4th, 2008, 05:25
It should be getting the 192k stream just fine. Which player are you using? Winamp? Media Player? Quicktime? etc.

lethalleigh
Aug 9th, 2008, 18:35
winamp, tried media player also, quicktime i havent yet ill try that now, and i havent tried my laptop yet, so hence quicktime, vlc, itunes

CKD
Oct 3rd, 2008, 05:30
Just saw the Aussie server pop up in the dynamic playlist, but I can't seem to connect to it from either of my internet connections :cry:

Both connections are peered with PIPE, and I can traceroute to and ping the server at au.ah.fm, so I'm not sure why I can't connect to the stream... Any ideas?

spite
Oct 7th, 2008, 02:16
Hey Guys,

I look after the Australian ah.fm relay for Dan.

If you're having trouble, and think you're connected to the PIPE IX please let me know what ISP you're on, what state you're in and if possible the IP address you've been assigned by your ISP at the time of your failed attempt to connect.

I will take a look and let you know what might be the problem or ammend firewall rules.

CKD
Oct 7th, 2008, 15:13
Hey spite,
One of my connections is with Exetel (58.96.65.170, peered in VIC/NSW), the other with aaNet (202.164.202.175, peered in VIC).
Would it be possible to use the lists here PIPE Networks (http://www.pipenetworks.com.au/ToolsAndResources/resources.shtml) to allow the applicable peered IP's?

Cheers

spite
Oct 7th, 2008, 18:04
Hi CKD,

Thanks for getting back to me so quickly.

I have updated the firewall scripts etc, so check if you can listen to the Australian relay now?! :)

CKD
Oct 8th, 2008, 11:00
Working nicely now spite, cheers! :D

Dan
Oct 9th, 2008, 02:05
Working nicely now spite, cheers! :D

tell all your friends about AH.FM :)
community is growing! :wink:

CKD
Oct 9th, 2008, 08:16
tell all your friends about AH.FM :)
community is growing! :wink:
I am, don't worry :)

lethalleigh
Oct 9th, 2008, 14:08
OH YEAH! just when i thought things were going for the better, they really are! 192k stream working tip top!

does this mean when my contract ends in about, ahh this month, and im gonna change to Optus i think, i wont be able to connect???

Edit: buffers like a bullet haha, NICE!

Dan
Oct 9th, 2008, 19:48
OH YEAH! just when i thought things were going for the better, they really are! 192k stream working tip top!

does this mean when my contract ends in about, ahh this month, and im gonna change to Optus i think, i wont be able to connect???

Edit: buffers like a bullet haha, NICE!

spread the word :) :mask:

CKD
Oct 10th, 2008, 04:26
does this mean when my contract ends in about, ahh this month, and im gonna change to Optus i think, i wont be able to connect???
Looks like Optus don't peer with PIPE unfortunately :|

lethalleigh
Oct 23rd, 2008, 09:12
TPG on the other hand... do PIPE, then i can save money to spend on wireless internet also which will be very handy at work, it sucks we are one of the most expensive internet countries!

djFlux
Nov 14th, 2008, 02:55
Works perfectly, doesn't skip a beat. :)

dj_solsta
Feb 24th, 2009, 05:47
i gave it a shot on itunes...couldn't connect
:(

spite
Feb 25th, 2009, 04:51
We had an issue with the upstream relay server overnight and some changes globally. Try connecting now as the server is up and streaming as normal.

If it still doesn't work, please let me know what ISP you're connecting from at if possible the IP address that you've been assigned by your service provider.